NS bespreekt nog voor kerst Kennemerlijn

NS bespreekt nog voor kerst Kennemerlijn
Staan in trein (Kennemerlijn).

Staatsecretaris Sharon Dijksma (PvdA) dwingt NS om nog voor het kerstreces met gemeenten te praten over de Kennemerlijn, de spoorlijn langs onder meer Driehuis en Santpoort. Dit werd donderdagmiddag duidelijk tijdens een vergadering van de Tweede Kamercommissie waarin het openbaar vervoer ter sprake kwam.

Een delegatie uit de IJmond, waaronder drie wethouders, was naar Den Haag gereisd om de vergadering bij te wonen. Toen de Kennemerlijn ter sprake kwam werd klip en klaar dat de staatssecretaris NS aanzet om met betrokken gemeenten overleg te voeren.

Dijksma maakte duidelijk dat dit nog voor de jaarwisseling dient te gebeuren. Opmerkelijk was dat tijdens de vergadering van de kamercommissie de staatssecretaris met de Beverwijkse wethouder Dorenbos twitterde. Reden was dat gaandeweg de vergadering het leek alsof NS al in overleg zou zijn met de gemeenten. De wethouder maakte Dijksma duidelijk dat dit nog allerminst het geval is geweest.