Eddy Christiani overleden

Eddy Christiani overleden
Eddy Christiani en presentator Mark Metselaar.

Maandagavond 24 oktober is, op 98-jarige leeftijd, zanger/gitarist Eddy Christiani overleden. Presentator Mark Metselaar vertelt dat Christiani de eerste artiest in Europa was met een elektrische gitaar. In 1939 was hij de eerste Nederlander die een gitaarsolo opnam, met het nummer The Windmill.

Metselaar: ”Het is tien jaar geleden dat hij optrad in het, inmiddels gesloten, verpleeghuis Velserduin in Driehuis”. De Seaport-presentator, die het optreden toen organiseerde, heeft met Christiani door jaren heen contact gehouden om te bemiddelen voor optredens in de regio Velsen en Haarlem.

”Ook in Velserduin IJmuiden, dat sinds 2008 in gebruik is genomen, werd nog regelmatig gevraagd of ‘Eddy’ niet nog eens kan komen optreden”, aldus Metselaar. Maar dat lukte als gevolg van zijn hoge leeftijd niet meer. Wie kent niet nummers als ‘Zonnig Madeira’, ‘Ouwe taaie’, ‘Op de woelige baren’ en ‘Daar bij de waterkant’?

%d bloggers liken dit: