Ophef rond directeur Stadsschouwburg

Ophef rond directeur Stadsschouwburg
Foto RTV Seaport/Ron Pichel

Er is ophef ontstaan rond theaterdirecteur Jacob Bron. Cabaretier Marc-Marie Huijbregts noemde het in het tv-programma ‘De Wereld Draait Door’ onverteerbaar indien Bron niet terugkeert in zijn functie. Bron legde zijn werk in juni stil vanwege financiële problemen bij de Stadsschouwburg Velsen.

Intussen ligt de zaak bij de rechter en die doet naar verluidt eind deze maand uitspraak over de kwestie. Het theater kampt al geruime tijd met ernstige tekorten. Jacob Bron is er sinds december 2005 theaterdirecteur. Zijn taken worden nu waargenomen door Erik van Toor.

Cabaretier Jochem Myjer liet zich afgelopen week via twitter uit over wat er bij de Stadsschouwburg Velsen speelt. Daar haakte Huijbregts vrijdag via de televisie op in met zijn mededeling dat de kwestie ’onverteerbaar’ zou zijn. Daarmee lopen de artiesten vooruit op wat de rechter later deze maand gaat meedelen.