‘Beverwijk voor MKB nr 1’

‘Beverwijk voor MKB nr 1’

Beverwijk is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Noord-Holland. Burgemeester Ossel kreeg de prijs vandaag van voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland tijdens een bijeenkomst van ondernemersvereniging IJmond op de DFDS-boot in IJmuiden.

Beverwijk neemt de wisseltrofee over van Amstelveen. Schagen en Drechterland zijn geëindigd op de 2e en 3e plek. ”Beverwijk heeft zich de laatste jaren van haar goede kant laten zien”, zegt regiodirecteur Nagtzaam van MKB NH. ”Politici en ambtenaren zijn vaak in gesprek met hun ondernemers en vertegenwoordigers, zoals Ondernemersvereniging IJmond en MKB NH, om het lokale beleid mkb-proof te maken.”

Dat Beverwijk de afgelopen jaren niet heeft stilgezeten bewijst de opmars op de ranglijst: van plek 49 naar plek 18 en nu op 1. Beverwijk scoort in het onderzoek goed op communicatie, beleid en op lokale lasten; ondernemers vinden dat zij waar krijgen voor hun geld. Op het onderdeel imago scoort Beverwijk minder, maar dat wordt weer gecompenseerd door de tevredenheid onder de ondernemers.