Prijzen voor technische leerlingen

Prijzen voor technische leerlingen
Frank van Tintelen.

Voor drie leerlingen van het Technisch College Velsen pakte de ‘Smart Solutions Makathon voor de watersector’ heel goed uit. Jaap Groeneveld, Monique Swart, Noelle de Mooij en Frank van Tintelen namen deel in verschillende teams.

In totaal tachtig deelnemers waaronder medewerkers en leveranciers van waterleidingbedrijf PWN, studenten, bedrijven en experts in nieuwe technologie gingen met elkaar aan de slag om innovatieve oplossingen te bedenken voor toenemende kosten, vertragingen en gezondheidsrisico’s bij werkzaamheden door bodemverontreiniging.

Op de laatste dag presenteerden de teams slimme oplossingen. Frank van Tintelen kreeg de microfoon en vertelde wat er was bedacht. Hij bleef ook overeind tijdens de kritische vragen van de jury en haalde als vmbo-er de ‘Speaker-of-the-day-award binnen’. Noelle en Monique zaten beiden in de groep die het winnende concept bedacht. Ze wonnen allebei een drone.