lezing over familie “de Brederodes”

lezing over familie “de Brederodes”
RTV Seaport/PR

In het kader van het Brederodejaar 2016 organiseert de Engelmunduskerk Oud Velsen op 18 oktober 2016 in samenwerking met de Stichting Santpoort een lezing, getiteld: ”Een illustere familie. De Brederodes en hun monumenten en kunstschatten”
Het middeleeuwse riddergeslacht Van Brederode is nauw verbonden met Kennemerland. Hier rond Velsen ligt de oorspronkelijke machtsbasis van de familie. Hier vind je ook de oudste Brederode- monumenten: de ruïne van het stamslot in Santpoort en de monumentale gebeeldhouwde dekplaat die ooit het graf bedekte van Willem I van Brederode en zijn vrouw Hillegonda van Voorne in de Brederodekapel van de Engelmunduskerk.
De lezing wordt gegeven door Carly Misset, historisch onderzoeker en publiciste met bijzondere belangstelling voor Noord- en Zuid-Holland.
Adres: Engelmunduskerk, Kerkplein 1, 1981 BH Velsen-Zuid
Aanvang: 20.00 uur kosten: € 5,– incl koffie/thee

Reinoud de 3e van Brederode
Reinoud de 3e van Brederode