Vluchtelingen geslaagd als lasser

Vluchtelingen geslaagd als lasser

De deelnemers aan het onlangs gestarte vluchtelingenproject van het samenwerkingsverband tussen Haprotech Lasopleidingen en WerkSaam West-Friesland, zijn allemaal geslaagd voor hun NIL-vakdiploma. De kandidaten zijn afkomstig uit het Midden-Oosten en Afrika.

Er werd vastgesteld dat ze stuk voor stuk ‘bijzonder gemotiveerd zijn om een nieuw bestaan op te bouwen’. ”Dankzij deze motivatie is het deze groep gelukt een score te behalen van honderd procent”, aldus de organisatie.

Komende week starten de groep met het volgende praktijkniveau lassen. Na het doorlopen van het complete leerwerktraject worden zij via Haprotech Technisch Uitzendbureau bij bedrijven ingezet als lasser. Raymond Brand, manager Opleidingen en Consultancy van Haprotech Lasopleidingen, is zeer verheugd over de succesvolle start en roemt de groep voor hun tomeloze inzet.