Nostalgisch weekend Santpoort

Nostalgisch weekend Santpoort
Foto: RTV Seaport/ Ton van Steijn

Harddraverij, horeca en ‘Winkeliers Puur Santpoort’ bezorgden bezoekers een feestelijk weekend. Het was genieten van kermisattracties, activiteiten, eten en drinken met een nostalgisch karakter.

Vrijdag draaide de nostalgische kermis vanaf twee uur op volle toeren. Een draaimolen, poffertjeskraam, swing mill, zweefmolen, schuitjesschommel, rups, hobbelende geit, spookhuis en botsauto’s zorgden voor veel vertier. Om vijf uur trapten Bas Kuntz (harddraverij) en burgemeester Frank Dales het feest af door ‘de grondruil tussen Velsen en harddraverij te bezegelen’.
Wie zaterdag door het winkelgebied liep, trof ‘kraampjes van toen’ aan. Winkeliers presenteerden producten en activiteiten uit grootmoeders tijd.
In het weekend werd een wandeltocht van tien kilometer en een fietstocht van 50 km gehouden langs onder meer nostalgische plekjes van Santpoort. De gezamenlijke actie van de organisatoren was er vooral op gericht om de gastvrijheid, samenhorigheid en gezelligheid in Santpoort te benadrukken. Een mooi moment om het seizoen op een bijzondere manier met elkaar af te sluiten.

[gss type=”slideshow” ids=”19195,19196,19197,19198,19199″]