Dierendag ook voor zwerfkatten

Dierendag ook voor zwerfkatten
Voer voor zwerfkatten op Dierendag

Op Dierendag belonen velen hun huisdier. Anders is het met zwerfkatten in het havengebied. Voor die dieren werd zaterdag een actie gehouden door vrijwilligers van Stichting Zwerfkatten bij tuincentrum Welkoop.

Het gaat naar schatting om 150 kansloze katten, die de stichting dagelijks verzorgt. ”We zijn blij dat we op medewerking van Welkoop kunnen rekenen”, vertelt vrijwilligster Daniëlle. ”We deelden bij de deur flyers uit met een lijstje van spullen die we hard nodig hebben. Dat zijn vooral de duurdere dieetvoeders en wormenkuurtjes, maar ook met een blikje voer van 60 cent zijn we blij. We hebben er dagelijks dertig van nodig!”

De IJmuidense stichting zorgt er niet alleen voor dat de verwilderde zwerfkatten in de haven gecastreerd worden en gezond blijven, maar heeft ook een opvang waar heel oude of gewonde zwervertjes, gedumpte zwangere poezen en moederloze kittens een veilig thuis vinden.