Brandweer oefent in Velsertunnel

Brandweer oefent in Velsertunnel

Deze week oefenden brandweerlieden uit Velsen en Beverwijk voor het eerst live in de Velsertunnel, zo maakte Rijkswaterstaat bekend. Ook ambulancepersoneel krijgt presentaties en rondleidingen.

Als de alarmsystemen van de Velsertunnel het teken geven voor evacuatie dan moet dat voor iedereen duidelijk zijn. De omroepinstallatie blèrt door de tunnel, vluchtdeuren worden groen verlicht en de ventilatie blaast zo hard dat je jas wappert. De tunnel is de komende tijd regelmatig het decor voor oefeningen van politie, brandweer en ambulance.

Op het gebied van veiligheid is de Velsertunnel ingrijpend verbouwd, aldus Rijkswaterstaat. ”De renovatie is pas klaar als álles klaar is. En dat is meer dan het bouwen alleen”, zo laat Rijkswaterstaat weten. Deze week zijn de brandweerposten Velsen en Beverwijk met twee tankautospuiten uitgerukt om een gesimuleerde autobrand te bestrijden. Een rookmachine moest de oefening het nodige realisme meegeven.