Lokale lasten Velsen iets omlaag

Lokale lasten Velsen iets omlaag
RTV Seaport / Dennis Gouda

De begroting is over meer jaren gezien sluitend en de lokale lasten gaan in 2017 per saldo iets omlaag. Dit meldt wethouder Arjen Verkaik. Er is wel één minpuntje: Verkaik komt volgend jaar zo’n 2 miljoen euro tekort. Voorstel aan de raad; haal dit uit de ’spaarpot’.

De begroting voor 2017 bedraagt 171 miljoen, waarvan zo’n 80 miljoen naar het ’sociale domein’ gaat. Dit is het omvangrijke beleidsveld dat alles heeft te maken met wonen, welzijn, (jeugd)zorg en werk en waarin drie grote decentralisaties zijn doorgevoerd: de gemeente is meer dan voorheen verantwoordelijk voor de zorg. Velsen werkt daarvoor samen met Beverwijk en Heemskerk.

De begroting 2017-2020, daar gaat dit verhaal over. De gemeenteraad, het hoogste orgaan binnen de gemeente, praat er op 3 november over. Raadsplein TV doet hiervan rechtstreeks verslag via de zender en website van RTV Seaport. Volg ons ook op twitter via @RaadspeinTV