Opnieuw bunker aangetroffen

Opnieuw bunker aangetroffen

Opnieuw zijn er restanten van een, destijds in opdracht van de bezetter gebouwde, bunker aangetroffen bij het sluizencomplex. Jarenlang heeft het bouwwerk verscholen gelegen onder de weg aan de zuidkant van de Noordersluis.

De IJmuider Courant meldde dat het om een oorlogsbunker gaat, die gebruikt werd als schuilplaats. ”Wat betreft het model en de afmetingen is deze bunker gelijk aan de eerder aangetroffen bunker, die op de landtong van het Middensluiseiland was gevonden”, aldus de krant.

Er zijn inmiddels divers onderzoeken (asbest, archeologisch, explosieven) uitgevoerd. De bunker, waar zand en puin in was gestort, werd verder afgebroken omdat hij in het tracé van de nieuwe zeesluis ligt. Die nieuwe sluis wordt naar verwachting in 2019 in gebruik genomen als ’de grootste ter wereld’.