Festival over ‘mooi en lelijk’

Festival over ‘mooi en lelijk’
Foto: RTV Seaport / Erik Baalbergen

Het festival Overmooi strijkt neer op Plein 1945 in IJmuiden. Het betreft een initiatief van stichting MOOI Noord-Holland in samenwerking met de gemeente Velsen op vrijdag 23 september van 10 tot 19 uur. Hart van het festival is de grootste luchtfoto ter wereld waarop de provincie Noord-Holland staat.

Wat is mooi en wat is lelijk in Velsen? Deze vraag wordt gesteld aan diverse mensen: van strandgast tot wethouder, van surfer tot bewoner. De kinderen van groep 7 van de Franciscusschool werpen hun eigen licht op het onderwerp door inzending van hun favoriete plek voor de kindercollectie.

Tijdens ‘Overmooi’ nemen zij deel aan een uitdagend landschapsspel op de reuzenkaart. De dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking van de Arie Keppler Prijs door gedeputeerde Joke Geldhof. Kijk voor het dagprogramma en meer informatie op www.overmooi.nl of volg OVERMOOI via twitter @overmooinh of facebook /mooinoordholland.