Alzheimer Café: omgaan met emoties

Schuld en schaamte zijn emoties die mantelzorgers regelmatig aangeven te ervaren bij hun dagelijkse zorg voor iemand met dementie. Over deze onderwerpen wordt gesproken op dinsdag 13 september in het Alzheimer Café in de Centrale Bibliotheek, Dudokplein 16.

Dementie kan veel emoties losmaken, zowel bij de persoon met dementie als bij de partner en andere betrokkenen. Er kan een gevoel ontstaan van tekortschieten; niet altijd durf je er over te praten. Dat klinkt zwaar en zo voelt het ook. Hoe raak je hierin gevangen en hoe kun je eruit komen?
Gespreksleider Mick Flieringa bespreekt dit samen met gastspreker Lenie Haaring.

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren. De toegang én het eerste kopje koffie zijn gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig. De ontvangst is vanaf 19 uur, het programma start om 19:30 uur en eindigt om 21 uur.