Santpoort Jazz, Blues & Soul

Santpoort Jazz, Blues & Soul
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Het driedaagse Santpoort Jazz, Blues & Soul op het dorpsplein bij café Bartje begon vrijdagavond zoals in voorgaande jaren met blues. Zaterdagmiddag begon traditiegetrouw met een bigband, gevolgd door latin, jazzy pop en als uitsmijter Super Soul Saturday.

Blues Treat deed de aftrap op vrijdagavond, deze band van zangeres Monica Boelen speelt al meer dan 25 jaar haar unieke en opzwepende mix van klassieke en funky blues, waarbij het moeilijk is om stil te zitten of te staan.

Zaterdag 3 september begon de zesde editie van Santpoort Jazz met de Bigband Soli. Deze vijftien man sterke bigband is een klein jaar geleden gestart door de gelijknamige bekende muziekvereniging uit Velsen en staat onder leiding van de ervaren saxofonist Werner Janssen.
Vroeg in de avond was het de beurt aan de Velsense band Coup de Ville.

In navolging van het succes van de vorige edities bestond de slotact zaterdag wederom uit een soulproject. Dit keer wordt de basis gevormd door de tienkoppige soul- en funkband Full Count uit Haarlem en Velsen, die wordt aangevuld met diverse bijzondere muzikanten. Het optreden begint met een bluesy set van mondharmonicaspeler en zanger Benjamin Streuper, met gitarist Henk Hoogland en toetsenist Jasper Swank. Daarna is het tijd voor authentieke soul met gastzanger Maurice Busby, die eerder zong met Dane Clark, Louise Windzak en de band Soul Stew. Het derde deel bestond uit gevarieerde soul, funk en disco met onder andere zangeres Natascha Klobedanz en gitarist André Berger. Tussen de acts van zaterdag door waren er korte optredens van zangeres Britney de Looff uit Velserbroek, die vorig jaar bijna de finale haalde van The Voice Kids of Holland. Zij werd daarbij begeleid door gitarist Daan van Putten. Ondanks de vele regenbuien zat de sfeer er goed in.

Zondag werd in café Bartje afgesloten met een jazz-jamsessie onder leiding van drummer en muziekdocent Koen van der Wel uit IJmuiden.

[gss type=”slideshow” ids=”18721,18724,18728,18722,18727,18720,18729,18723,18726,18725″]