Lincentie ZwemABC voor WVIJ

Lincentie ZwemABC voor WVIJ
Uitreiking Licentie ZwemABC aan Watervrienden IJmuiden. foto:wvij

Na ruim een jaar voorbereiding, heeft Watervrienden IJmuiden met goed gevolg de audit doorstaan voor de Licentie Zwem-ABC licentie en is daarmee de eerste aanbieder in de Gemeente Velsen die volgens het nieuwe licentiesysteem zwemdiploma’s mag uitreiken.

Met het behalen van de licentie heeft WVIJ bewezen dat de vereniging voldoet aan de relevante wet- en regelgeving en dat lesgevers gescreend zijn en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben.

“Voor een vereniging die volledig draait op de inzet van vrijwilligers is het opzetten van een (kwaliteits)handboek een behoorlijke klus”, aldus Karien Zuidam, een van de drijvende krachten achter de licentie aanvraag. “Gelukkig draaien we al jaren met een goed programma dat met de ontwikkelingen mee gaat, dus was het voor ons vooral een kwestie van al ons werk op papier zetten en de nodige vereiste documenten te verzamelen. We zijn dan ook enorm trots dat wij als eerste zwemlesaanbieder in onze regio deze audit hebben gehaald!”