HIRB-subsidie voor energieonderzoek

HIRB-subsidie voor energieonderzoek

In de IJmond komen vier bedrijventerreinen in aanmerking voor de HIRB-subsidie: de Houtwegen (Heemskerk), de Pijp (Beverwijk), Velsen-Noord en de Broekerwerf (Velsen). In totaal is er plaats voor twintig bedrijven. Naast deze vier terreinen werkt GreenBiz IJmond ook op de Trompet (Heemskerk) en in Uitgeest.

GreenBiz IJmond werkt met en voor ondernemers om te verduurzamen. Gemeenten en Omgevingsdienst IJmond ondersteunen GreenBiz. Informatie: www.greenbizijmond.nl Met het project ‘Samen Sterk, Samen Duurzaam – Energieonderzoek’ streeft GreenBiz IJmond ernaar om bedrijven te laten sparren en zo elkaar op weg te helpen met energiebesparing.

Om ondernemers te helpen energiebesparing in kaart te brengen en tot duurzaamheid te komen, heeft GreenBiz IJmond de HIRB-subsidieregeling van de provincie aangesproken. Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB) is opgezet om te herstructureren en te verduurzamen.