BIZ Havengebied stap dichterbij

BIZ Havengebied stap dichterbij

Het havengebied is een stap dichter bij het realiseren van een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ). Ondernemers investeren er samen in de kwaliteitsverbetering van hun bedrijfsomgeving. Op 23 augustus ondertekenden de stichting BIZ Havengebied IJmuiden, Zeehaven IJmuiden NV en de gemeente een BIZ-uitvoeringsovereenkomst.

Er worden afspraken vastgelegd over onderlinge verantwoordelijkheden inzake een schoon en veilig Havengebied. Ton Wijker, voorzitter oprichtingsbestuur: “BIZ is een ondernemersinitiatief waarmee het vestigingsklimaat in het Havengebied verder wordt versterkt. Denk aan beheer van openbare ruimte, camerabeveiliging en bewegwijzering”.

“Dit zijn extra investeringen bovenop wat wij doen. Omdat ik geloof dat we samen veel sterker staan heb ik mijn handtekening onder de overeenkomst gezet”, aldus wethouder Verkaik. Vanaf 4 oktober tot 28 oktober kunnen de ondernemers in het havengebied hun stem uitbrengen over de BIZ, die per 1 januari 2017 kan starten.