Havenkwartier wordt aantrekkelijker

Havenkwartier wordt aantrekkelijker

Dit jaar zijn er gesprekken geweest in het Thalia Theater tussen buurtbewoners, ondernemers en de gemeente. Doel is het Havenkwartier aantrekkelijker te maken. ”Er is veel te zien en te beleven maar tot nu toe redelijk onbekend en als verblijfsplek onaantrekkelijk’, zo vertelt een van de bewoners.

Het Havenkwartier strekt zich uit van de Dokweg tot aan de ‘Kop van de Haven’, de spoorwegdriehoek, Halkade en de aanliggende straten Wihelminakade en Bik en Arnoldkade. Allerlei ideeën werden gelanceerd en bekeken op haalbaarheid.

De eerste stap wordt nu concreet gemaakt door ‘de krater’ (waar bewoners zich al minstens tien jaar aan ergerden) naast visrestaurant Schoorl op te vullen. Ook komt er een wandelpad, dat aansluit op het terras van grandcafé Kruiten, eveneens gevestigd aan de Halkade. Er staat nog meer op stapel, maar dit moet nog nader worden uitgewerkt.