Snelst groeiende ‘BeestenBende’ ooit

Snelst groeiende ‘BeestenBende’ ooit

In Velsen lopen dertig teams van De BeestenBende, terwijl het leefbaarheidsproject met een hoofdrol voor basisschoolkinderen pas vorig jaar van start ging. In heel Nederland, waar De BeestenBende intussen twaalf jaar actief is, is zo’n snelle groei nog niet vertoond. ‘“Jong geleerd, oud gedaan. Mooi om te zien hoe het project in onze gemeente aanslaat’, zegt wethouder Floor Bal.

De ‘pilot’ voor De BeestenBende in Velsen startte afgelopen schooljaar. Waar het normaal gesproken ergens middenin de stad is, kwamen de eerste Velsense teams bij elkaar op het strand, voor een zwerfafvalrace en zoektocht naar haaien- en roggeneieren. Na bezoeken aan basisscholen de Origon, Zandloper, Hoeksteen, Plataan, Westbroek, Franciscus-school en Pleiaden, staat de teller nu al op 216 kinderen (groepen 4/7) en hun ouders.

De teams houden maandelijks hun eigen buurt schoon en leefbaar voor mens én dier. Het is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren) avonturen mee. BeestenBende is een (wetenschappelijk) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Informatie: www.mijnbeestenbende.nl