Zilver voor Matthijs Büchli in keirinfinale

Zilver voor Matthijs Büchli in keirinfinale

De race waarin Santpoorter Matthijs Büchli zilver won moest tot twee keer toe opnieuw starten. Vedette Jason Kenny, de uiteindelijke winnaar van het goud, is de schuldige. Büchli zit er niet mee want hij neemt een zilveren Olympische medaille mee naar de IJmond.

Het spelregelboek (Keirin is een discipline in het baanwielrennen, ontstaan in Japan; het eerste keirinreglement werd in 1948 opgesteld, bron Wikipedia) moest er vannacht aan te pas komen. Ook camerabeelden werden bekeken. De regels laten geen ruimte maar omdat het om een Engelse vedette gaat werd de race opnieuw gestart! Opnieuw maakt Kenny, dit keer met Awang, er een potje van. Dus volgt een derde start.

Hoewel er sprake was van toenemende spanning weet Büchli zich als een koele kikker te beheersen en op het juiste moment toe te slaan. Zodra er aan de binnenkant van de wielerbaan een gaatje ontstaat wurmt hij zich er machtig tussen. En hoewel de Engelse vedette goud pakt is Matthijs bijzonder blij met zilver.