Fietspad niet duidelijk zichtbaar

Fietspad niet duidelijk zichtbaar
Foto: RTV Seaport / Dennis Gouda

De Fietsersbond is best wel blij met de opknap van de Lange Nieuwstraat, die nu in de vierde en tevens laatste fase is aangekomen. Toch ontkomt Han van Spanje niet aan een kritische opmerking. “Het is niet duidelijk waar fietsers kunnen fietsen”, aldus de Velsense afdeling van de Fietsersbond. “Het is bovendien moeilijk om te zien waar de voetgangers lopen.”

Dat de fietsbaan op dezelfde hoogte is als het voetpad is wel een compliment waard, zegt Van Spanje. In een advies raadt de Fietsersbond ook meer fietsstandaards aan. Er staan te weinig zogenoemde ‘nietjes’. Gelukkig is er, op aanraden van de Fietsersbond, wel een dwarsstang aangemaakt, zodat de fiets met een ketting vastgemaakt kan worden.

Opmerkelijk noemt Van Spanje het dat de 150 rekken (in tulp vorm) bij de aanlegsteiger van de ‘Flying Ferry’ niet gebruikt zijn. Die staan er nu voor niets en waarom dan niet geld besparen, aldus de Fietsersbond. Maar ja, de gemeentelijke overheid denkt daar anders over klaarblijkelijk.

[gss type=”slideshow” ids=”18297,18298,18299,18300″]

%d bloggers liken dit: