Aantal verdrinkingen stijgt

Aantal verdrinkingen stijgt
Foto: Nils van den Goorbergh

Halverwege het seizoen is jaargemiddelde van aantal verdrinkingen al geëvenaard, aldus de Reddingsbrigade. Het aantal verdrinkingen bij zwemrecreatie blijft stijgen. Dat blijkt uit de registratie van de hulpverlening door Reddingsbrigade Nederland. Afgelopen week waren er opnieuw twee dodelijke slachtoffers te betreuren tijdens zwemrecreatie in Nederland.

Eén slachtoffer, dat door de Reddingsbrigade werd gered, ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het aantal dodelijke ongevallen bij zwemrecreatie in de zomer komt daarmee al op acht. Dat betekent dat halverwege het zomerseizoen het aantal verdrinkingen bij zwemrecreatie al net zo hoog is als het gemiddelde over het gehele seizoen van de afgelopen jaren.

De Reddingsbrigade adviseert om alleen op plaatsen te gaan zwemmen waar op dat moment toezicht wordt gehouden door erkende lifeguards. Let daarbij op de openingstijden van de betreffende Reddingsbrigade. Zorg dat je geoefend en fit bent als je gaat zwemmen en beperk je risico door niet te ver te gaan en niet alleen te gaan zwemmen.