Rijtuigen trekken nog steeds aandacht

Rijtuigen trekken nog steeds aandacht
Foto: RTV Seaport / Ton van Steijn

Op de 40ste Rijtuigendag, inclusief de rijtour, was veel publiek afgekomen. De Santpoortse rit voor authentieke aanspanningen moest het dit jaar doen zonder het karakteristieke stemgeluid van de afgelopen jaar overleden Loek van Bronkhorst. De rol van spreekstalmeester werd dit jaar ingevuld J. van Ginkel.

Afgelopen edities was het deelnemersveld aardig geslonken, aldus de organisatie. “Vergrijzing is de oorzaak en concurrentie van andere evenementen.” Fred Brans, Albert van Haaster en Gert van Groningen hadden twintig aanspanningen bereid gevonden om naar Santpoort te komen. Om deelnemers vast te houden werd iets extra’s gedaan.

Om even voor elf uur hees voorzitter Bas Kuntz de harddraversvlag en opende daarmee het Dorpsfeest. Aansluitend vertrokken de aanspanningen vanaf de Ruïne van Brederode en reden onder meer langs de Naaldkerk.