Wielen van veertien auto’s gestolen

Diefstal van auto-onderdelen gebeurt de laatste tijd vaak. Dit zei een woordvoerder van autodealer Tinholt tegen een verslaggever van de IJmuider Courant. Bij Tinholt, gevestigd aan de Klompenmakerstraat in Velserbroek, werden in de nacht van vrijdag op zaterdag de wielen van veertien auto’s gestolen.

De constatering is dat zoveel wielen in een keer stelen nooit door een persoon kan zijn gedaan. De waarde van de wielen, zo bericht de IJmuider Courant vandaag, varieert van 1500 tot tweeduizend euro. Waar het dievengilde voorheen op navigatiesystemen uitwas lijkt nu bijna geen enkel auto-onderdeel veilig.

Volgens de krant moeten de dieven in ieder geval een vrachtwagen hebben gebruikt om zoveel wielen in een keer weg te kunne halen. De politie was ’s nachts al getipt maar heeft de daders nog niet weten te achterhalen.