Investering van 200 miljoen

Investering van 200 miljoen

De start van de bouw van een nieuwe continugietmachine bij de Staalfabriek van Tata Steel betekent een investering in de productie van ‘hogesterktestaal’ van tweehonderd miljoen euro. Met het slaan van de eerste paal heeft Hans Fischer, CEO van Tata Steel in Europa, het startsein gegeven.

Met deze uitbreiding kan Tata Steel nog meer soorten hogesterktestaal produceren, waaronder zogenaamde advanced high strength steels en ultra high strength steels. In een continugietmachine wordt vloeibaar staal uitgegoten tot plakken staal. In 2019 wordt de nieuwe installatie in gebruik genomen.

Er staan nu twee continugietmachines. De derde wordt zo’n 35 meter lang. Tussen de plek waar het vloeibaar staal in de installatie wordt gegoten en de plek waar de plak op maat wordt gesneden zit een hoogteverschil van zo’n 12,5 meter. De plakken staal die een continugietmachine produceert zijn 8 tot 12 meter lang en 22,5 cm dik.