Bottelier wil binnen 2 uur 10km zwemmen

Bottelier wil binnen 2 uur 10km zwemmen

Lars Bottelier neemt zondag deel aan de Wereld Jeugdkampioenschappen ‘open water zwemmen’. De IJmuidenaar wil de tien kilometer binnen de 120 minuten voltooien.

Lars Bottelier is een enthousiaste openwater zwemmer, die ambities heeft om de top van het open water zwemmen te behalen. De negentienjarige IJmuidenaar traint bij zwemvereniging de Watervrienden. Nadat hij in 2011 in Velsen uitgeroepen werd tot Sporttalent van het jaar is hij onlangs Nederlands Jeugdkampioen geworden’

Met die titel dwong hij een plaats in de Nederlandse jeugdselectie af. Zondag 17 juli is hij in West-Friesland om deel te nemen aan de WK voor jeugdzwemmers. Zijn doel is om de 10 km binnen de 2 uur te zwemmen om zo in de top 10 te eindigen. De start is om 11 uur vanaf de haven in Hoorn. Het parcours is grotendeels vanaf de kant te volgen. Voor meer informatie: www.larsbottelier.nl