‘Overschat je zwemvaardigheid nooit’

‘Overschat je zwemvaardigheid nooit’

Dit weekend begint in Nederland de zomervakantie voor scholen. Er wordt zwoel zomerweer voorspeld. Om die reden waarschuwt de Reddingsbrigade voor overschatting van de zwemvaardigheid.

Steeds minder kinderen hebben naar verluidt een diploma. De Reddingsbrigade ziet het aantal noodzakelijke reddingen uit een levensbedreigende situatie flink stijgen: van 270 in 2011 tot gemiddeld 302 per jaar in 2015.Het aantal ongevallen met dodelijke afloop steeg van gemiddeld 4 per jaar in 2011 naar 8 in 2015.

Tips: zwem alleen op plaatsen waar dat is toegestaan en waar toezicht door de Reddingsbrigade (lifeguards) wordt gehouden. Kun je niet zwemmen? Ga dan maximaal tot je knieën te water. Zwem niet in de buurt van muien. Kijk voor meer tips op www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/