Honderden miljoenen voor ‘IJmuiden’

Honderden miljoenen voor ‘IJmuiden’
Foto: Tata Steel

Tata Steel in Velsen kan honderden miljoenen euro’s tegemoet zien. Dit liet het Indiase staalconcern vandaag desgevraagd aan diverse journalisten weten. Of dit ook meteen betekent dat er meer werkgelegenheid door ontstaat is niet duidelijk.

‘Hoogovens’ brengt naar buiten dat er onder meer een nieuwe continugietmachine bij komt. Dit apparaat is bedoeld voor de productie van dunner maar sterker hoogwaardig staal. Het wordt ingezet om te concurreren binnen de auto-industrie. Het staalconcern heeft op de grens van Heemskerk en Beverwijk al twee van dergelijke machines staan. Ook wordt een nieuwe haspel genoemd voor de warmbandwalserij, die nog dit jaar klaar moet zijn.

Bij het staalconcern, gevestigd in Velsen-Noord, werken momenteel zo’n negenduizend mensen in vaste dienst. Ze zijn in dienst bij Tata Steel, waarvan het moederconcern eerder dit jaar staalbedrijven in Groot-Brittannië dicht deed.