Onze verslaggever Jac Zuurbier overleden

Afgelopen zaterdag is na een kort ziekbed Jac Zuurbier overleden. De geboren en getogen Velsenaar was bekend als raadslid, statenlid, gedeputeerde, docent economie en verslaggever van onze lokale omroep RTV Seaport. Na zijn politieke carrière kwam Jac in het onderwijs terecht. Als docent economie op het Ichthus College heeft hij in de jaren tachtig en negentig vele Velsenaren in zijn klas gehad. Op latere leeftijd werd Jac verslaggever bij RTV Seaport. Hij begon als verslaggever van de gemeenteraad en maakte daarna de talkshow Velsen Centraal en het Telstarjournaal. Als reporter heeft hij talloze mensen voor de microfoon en camera gehad. In februari kreeg Jac, die als fanatiek schaatser en skeeler nooit rookte, te horen dat hij longkanker had. Twee weken geleden kreeg hij als complicatie van deze ziekte en de behandeling een herseninfarct, die hem uiteindelijk fataal is geworden. Jac Zuurbier is 73 jaar geworden. Zaterdag is zijn uitvaart.