Brandweer garandeert uitruk

Brandweer garandeert uitruk
Joost J. Bakker from IJmuiden

Vanaf vandaag worden in veiligheidsregio’s collectieve acties gevoerd. Het is een gevolg van het vastlopen van de onderhandelingen tussen de vakbonden en de werkgevers, vertegenwoordigd in de Brandweerkamer, over een aanpassing van de FLO-regeling. De brandweer draait om die reden tot woensdag 6 juli 08:00 uur zondagsdiensten.

In de praktijk betekenen zondagdiensten dat alle prio 1 en prio 2 meldingen, zonder uitzondering, conform procedure worden afgewerkt. De uitruk wordt dus gegarandeerd. De consequenties van de acties zijn onder meer het niet bijwonen van overleg, geen oefeningen, geen werkzaamheden, geen keuringen en geen deelname aan verbouwingen.

Voor de komende week hebben de acties niet meteen consequenties. Op langere termijn kan het wel leiden tot verminderde inzetbaarheid. Afhankelijk van de onderhandelingen (op landelijk niveau) beraden de actievoerders zich op vervolgacties. Er is wel constructief overleg tussen actiecomité en brandweermanagement VRK, aldus de gemeenten.