Nieuwe ventilatoren in Velsertunnel

Nieuwe ventilatoren in Velsertunnel
FOTO: TON BORSBOOM / RIJKSWATERSTAAT

De nieuwe ventilatie van de Velsertunnel hangt op zijn plek. In totaal heeft Rijkswaterstaat 21 ventilatoren boven de tunnelmonden opgehangen.

De nieuwe ventilatoren vervangen de oude ventilatie via de kenmerkende torens op het tunneldak, de hyacinten. Bij een brand wordt rook straks niet meer afgezogen, maar met de rijrichting mee de tunnel uit geblazen.

[gss type=”slideshow” ids=”17261,17262,17263″]

Nu de ventilatoren zijn opgehangen, moeten ze nog geïnstalleerd en getest worden. Net als ruim 50 andere systemen in de tunnel. We testen of iedere ventilator goed werkt, en of ze goed samenwerken. Vervolgens testen we of het ventilatiesysteem goed samenwerkt met de andere veiligheidssystemen zoals de branddetectie en rookmelders, en goed reageert op de besturing vanuit de verkeerscentrale.