Designprijs Felisenum, Tataschool wint

Designprijs Felisenum, Tataschool wint

Een heuse duinrally vormde de afsluitende fase van een project, waarbij leerlingen zelf een aerodynamische ligfiets bouwden en verbeterden. In het duingebied bij Wijk aan Zee testten de scholieren hun ligfietsen. Zeven middelbare scholen deden vanmorgen mee aan de Sunrider Rally van Tata Steel.

Een team van het Regius College uit Schagen won de innovatieprijs en leerlingen van het Felisenum uit Velsen-Zuid pakten de designprijs. Een team van de Academy van Tata Steel won de rally. Er deden dertien teams mee. De teams werden niet alleen beoordeeld op de resultaten van de rally, maar ook op de kwaliteit van de technische verbeteringen die ze doorvoerden, het design en de communicatie en sponsoring.

Deze competitie is door Tata Steel opgezet, in samenwerking met Alliander. De leerlingen ontvangen de ligfiets als bouwpakket. Ze moeten de fiets zelf monteren. Vervolgens is het zaak om technische verbeteringen te bedenken en te implementeren. Vanochtend was de technische keuring. Bijzonder onderdeel was de opdracht om zelf een overkapping te ontwerpen en te bouwen, zodat de bestuurder ook in de regen droog blijft.