Brandwondencentrum beheerst klimaat

Brandwondencentrum beheerst klimaat
Foto Han Vogel

Met de verbouwing van de intensive care-kamers (ic-kamers) is het Brandwondencentrum Beverwijk volledig toegerust om bacteriën weg te houden bij de patiënt. Bij een stabiele luchtdruk krijgen bacteriën geen kans om zich te verspreiden, wat het risico op infecties aanzienlijk verkleint, aldus het Rode Kruis Ziekenhuis.

Het Brandwondencentrum is met het luchtdrukmonitoringssysteem één van de voorlopers in Europa als het gaat om klimaatbeheersing bij brandwondenpatiënten. Een nieuw luchtdrukmonitoringssyteem en hypermoderne schuifdeuren maken de luchtdrukregulatie in de ic-kamers optimaal.

Beverwijk heeft een brandwondencentrum dat internationaal hoog aangeschreven staat. Gevolg is de regelmatige opname van buitenlanders, met het risico dat zij resistente bacteriën bij zich dragen. De nieuwe ic-kamers voorkomen verdere verspreiding van bacteriën.