Finale nacompetitie RKVV Velsen

Finale nacompetitie RKVV Velsen
Tim Groenewoud maakt een fraaie beweging naar rechts. Foto: Frans van der Horst

De thuiswedstrijd tegen VVIJ is zondag op sportpark Driehuis voor FC Velsen de finale van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Velsen speelde in het seizoen 2005/2006, exact tien jaar geleden, voor het laatst in de eerste klasse. De aftrap is om 14:00 uur.

Niemand van Velsen had gedacht dat het seizoen zo lang zou duren, na de geweldige start in de competitie. In de tweede seizoenshelft was het een compleet ander verhaal. Het kampioenschap was uit zicht, maar de nacompetitie bleef door de winst in de eerste periode in beeld.
De laatste wedstrijd van het seizoen leverde een 7-1 overwinning op tegen De Kennemers. Maar de start van de nacompetitie pakte anders uit. In en tegen Hoofddorp werd verloren. Thuis werd het in de reguliere speeltijd 2-1 en dus moest er verlengd worden. Het werd bloedstollend maar Velsen won; 3-1.
In de andere halve finale rekende VVIJ af met West Frisia waarna Velsen in IJsselstein gelijkspeelde (1-1).