Hulp gevraagd voor kittens

Hulp gevraagd voor kittens
Foto: Aangeleverd

Honderdvijftig kansloze katten dagelijks verzorgen. Dat doen vrijwilligers van Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden. De stichting, die geheel afhankelijk is van giften, houdt van 15 mei t/m 15 juni een actie om deze zomer (financieel) klaar te staan voor moederloze kittens, gewonde zwerfkatten en zieke dumpkatten.

De groep zwerfkatten in de IJmuidense haven is stabiel, zegt Marya Dekker. “Alle havenkatten zijn gecastreerd en de groep wordt door natuurlijk verloop kleiner. Vroeger liepen er meer dan honderd, nu nog een stuk of vijftig. Maar onze kosten worden er niet minder om.”

Om al die monden te voeden is geld nodig. En de vloer van het nieuwe buitenverblijf verdient een coating, zodat de opvangbewoners vrij kunnen rondlopen. Met een sponsor wordt de ‘50% actie’ gehouden. Iedere gift die t/m 15 juni wordt gestort, wordt met 50% verhoogd. Dus 20 euro wordt 30 euro op giro NL85 INGB 000 4761 772 tnv St. Zwerfkatten havengebied IJmuiden, ovv zomeractie. Meer info: kattenbabbels.blogspot.com