Nieuws uit de IJmond: Woensdag

Nieuws uit de IJmond: Woensdag
Foto: Mediapartner 251TV

Opening nieuwe wijk “de Vlinder”

In Heemskerk werd op 24 mei 2016 de nieuwe wijk ”de Vlinder” officieel geopend.


Opening Bezoekerscentrum Assumburg ‘het Koetshuijs’

Op 20 mei 2016 werd het Bezoekerscentrum ‘het Koetshuijs’ officieel geopend. Na de reconstructie van de kasteeltuin bij Kasteel Assumburg groeide de vraag naar een bezoekerscentrum. In het gebouw bevindt zich een algemene ontvangstruimte, een kantoor voor de vrijwilligers en een werkplaats.


De Schatten van Jan – Eindexamen ”Kunst” bij de Groene Ezel

In het programma ‘De Schatten van Jan’ wordt elke keer een andere schat besproken. Deze keer is het tijd voor een eindexamen.


Voedselbank IJmond-Noord bestaat 10 jaar

Dit jaar bestaat Voedselbank IJmond-Noord 10 jaar en deelt pakketten uit aan inwoners van Uitgeest, Castricum, Heemskerk en Beverwijk. Van 5 mei 2006 tot 6 mei 2016 zijn 1500 huishoudens geholpen met ruim 62.000 pakketten. Een grote groep vrijwilligers is wekelijks bezig om spullen te verzameld en pakketten te maken.