Nieuwe strandopgang geopend

Nieuwe strandopgang geopend
Foto: RTV Seaport / Ton van Steijn

Wethouder Annette Baerveldt heeft woensdag de de nieuwe strandopgang bij Velsen-Noord geopend. Het pad dat ernaartoe leidt, heet het Windsurfpad.

Gemeente Velsen heeft nooit een eigen strandopgang gehad naar het strand van Velsen-Noord, toegang was alleen mogelijk via de noordpier. In 2009 heeft de gemeente Velsen een strandopgang overgenomen van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Deze ligt ten noorden van de nieuwe strandopgang en biedt toegang naar de strandhuisjes en de catamaran club.

Intensief gebruik door sporters
Het strand van Velsen-Noord wordt gebruikt door verschillende soorten sporters, denk aan de kiters/windsurfers/golfsurfers/blowkarters etc. Windsurfers en wandelaars wilden heel graag een strandopgang op deze plek maken. Toen die er nog niet was, ontstonden er allerlei ‘illegale’ looppaden door het duin naar het strand. Dat was een ongewenste situatie.

[gss type=”slideshow” ids=”16800,16801,16803,16802″]