50 jaar Duin en Kruidberglopers

50 jaar Duin en Kruidberglopers

De Duin en Kruidberglopers bestaan vijftig jaar. Dat is voor de hardloopgroep uiteraard een moment om bij stil te staan. Zaterdag 11 juni staat van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in het teken van de jubileumviering. Die dag onthult oud-topatlete Olga Commandeur om 8.30 uur in de duinen bij Santpoort-Noord een jubileumbankje.

Olga is geboren IJmuidense en was ooit lid van de Santpoortse atletiekclub Suomi. Tegenwoordig is ze vooral bekend van het dagelijkse tv-programma ‘Nederland in beweging’. Het bankje – met inscriptie – wordt onthuld op het oefenveldje van de Duin en Kruidberglopers, op circa acht minuten lopen van de ingang Duin en Kruidberg. Het bankje bestaat uit duurzaam hardhout.

Leerlingen van het Technisch College Velsen hebben het bankje gemaakt. Na de onthulling zal Olga Commandeur in de trant van ‘Nederland in beweging’ in de duinen een clinic geven. Daarna krijgen de lopers om 10 uur een kopje koffie aangeboden op landgoed Duin en Kruidberg.