Eerste paal voor woonzorglocatie

Eerste paal voor woonzorglocatie
Foto: Velison Wonen

Drie bouwlagen met op elke verdieping tien tweekamerappartementen met gemeenschappelijke ruimten. Dat moet de bouw van een nieuwe woonvoorziening voor kwetsbare ouderen aan de Aletta Jacobsstraat in Velserbroek opleveren.

Vrijdag 20 mei wordt om 11 uur de eerste paal geslagen van De Molenweid. Het is de naam van de woonvoorziening die voorziet in de behoefte die in Velserbroek bestaat aan woonruimte voor ouderen met een intensieve zorgvraag die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De locatie aan de Aletta Jacobsstraat wordt in opdracht van Velison Wonen gebouwd. Zorgbalans huurt de woningen van Velison Wonen.

De woonvoorziening vormt een aanvulling op het Hofstedecomplex. Daar verhuurt Velison Wonen 140 zelfstandige woningen aan senioren. Er zijn ook voorzieningen voor ontmoeting, ondersteuning en behandeling. Zo is in De Hofstede het Ontmoetingscentrum Polderstroom en de thuiszorg van Zorgbalans ondergebracht en het Gezondheidscentrum Velserbroek.