Hoge klassering voor Telstar

Hoge klassering voor Telstar
Foto: RTV Seaport / Dennis Gouda

Zowel Volendam als Telstar hebben het dit jaar goed gedaan in de strijd om het beste veld van de Jupiler League. Bij de jaarlijkse veldencompetitie van de Vereniging van Contractspelers behaalden de Volendammers de derde plaats met een 3,17 op een schaal van vijf en is daarmee het beste kunstgrasveld. Het grasveld van NAC Breda kreeg met een 3,83 de hoogste notering.

Ook Telstar doet het met een zesde plaats goed. Het kunstgrasveld van de Witte Leeuwen scoort een 3,06. De hoge notering van de club uit IJmuiden is opvallend. Vorig jaar behaalde Telstar slechts een veertiende plaats. Het dit jaar aangelegde kunstgrasveld krijgt dus de nodige waardering.

Elke wedstrijd wordt aan de aanvoerder van de uitspelende club gevraagd om het veld een cijfer te geven. Aan de hand van het gemiddelde wordt aan het eind van het seizoen de stand opgemaakt.