Ook 3D-aangifteloket in IJmuiden

Ook 3D-aangifteloket in IJmuiden
Burgemeester Dales deed zogenaamd aangifte van verlies van zijn ambtsketen. Foto: politie NH

Sinds maandag is het mogelijk om via een televisiescherm aangifte te doen van bijvoorbeeld diefstal. Het zogenoemde 3D-aangifteloket is te vinden in het politiebureau aan het Tiberiusplein te IJmuiden. Burgemeester Frank Dales heeft de officiële ingebruikname ervan gedaan.

Aangifte via een 3D-aangifteloket gebeurt op afspraak via telefoonnummer 0900-8844. In welke plaats maakt niet uit, aldus de politie. ”U kiest de plaats die u het beste uitkomt.”

In IJmuiden gebeurde de ingebruikname in aanwezigheid van de burgemeester en de teamchefs van politie IJmond, Marijn Putman en Marianne Dubbeld. Via het 3D-loket heeft men via een tv-scherm contact met een politiemedewerker in een bedienstudio. Die neemt de aangifte op. Het 3D-aangifteloket is 7 dagen in de week van 9 tot 22 uur op afspraak beschikbaar. In Noord-Holland zijn er al 3D-loketten in Uitgeest, Haarlem en Monnickendam.

%d bloggers liken dit: