Aantal Heggerijders valt tegen

Aantal Heggerijders valt tegen
Foto: RTV Seaport / Ton van Steijn

Waren er bij de ruïne van Brederode in oktober nog vijfhonderd Heggerijders, afgelopen weekend telde de organisatie er driehonderd in Velserbeek. Dat viel tegen, zo laat voorzitter Antoinette Keur weten. Maar onmiskenbaar waren alle deelnemers enthousiast over het evenement.

Spring voor 1 dag over de heg en kom terecht in het leven van de Middeleeuwen, leer een volksdans, zing mee over de woelige baren, dat is wat Heggerijders doen. “Leef je uit op het springkasteel, laat je omtoveren als elfje of piraat, dans op de klanken van een draailier en doedelzak. Laat je verwonderen door onze magische magiër, schiet een pijltje in de roos met een echte boog, stap in de fantasiewereld van LARP en speel de rol van je leven”, heerlijk om te doen.
Of er in oktober opnieuw een Heggerijders Festival plaatsheeft in de ruïne kan de stichting nog niet melden. Het aantal bezoekers van afgelopen weekend is gelijk aan dat van vorige jaar.

[gss type=”slideshow” ids=”16312,16311,16310,16309,16308,16307,16306,16305″]