Zeekadetkorps IJmond zoekt voorzitter

Zeekadetkorps IJmond zoekt voorzitter

Het bestuur van het Zeekadetkorps IJmond zoekt een nieuwe voorzitter. Het korps bestaande uit ca 25 leden vanaf 11 jaar bereidt op speelse maar educatieve wijze en onder leiding van 18 tot ca. 35 jarigen (waarvan de meesten een beroep in de scheepvaart hebben) de jeugd voor op een toekomstige opleiding of beroep in de nautische sector. De Stichting Zeekadetkorps IJmond wordt gerund door uitsluitend onbezoldigde vrijwilligers.

Het korpsschip De Zaandam, waarmee jaarlijks Sinterklaas in IJmuiden arriveert, is hun honk, waar iedere zaterdag de zeekadetten bijeen komen. De voorzitter moet bekend zijn met de scheepvaart of hiermee affiniteit hebben, beschikt over bestuurlijke capaciteiten, vindt het fijn om zich voor de jeugd in te zetten en geeft leiding aan het bestuur dat om de 2 maanden bij elkaar komt met het kader. Een goed netwerk in de IJmond is een pré. Geinteresseerden kunnen contact opnemen met de secretaris van het korps: Roel Huisman, telefoon 06 53148529 of per email: roel.huisman@hotmail.com