Missiehuis ‘te duur’ voor statushouders

Missiehuis ‘te duur’ voor statushouders
© Ton van Steijn

De kosten zijn voor Velsen veel te hoog. Dit stelt de gemeente in een persbericht waarin wordt medegedeeld dat er voorlopig geen statushouders in het Missiehuis worden gehuisvest. Velsen heeft geen overeenstemming bereikt met het Rijksvastgoedbedrijf voor het huren van het gebouw in Driehuis

Doel was om in dit pand voor een periode van tien jaar maximaal tachtig vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders)  ’tijdelijk’ te huisvesten. Als reden geeft de gemeente op dat het Rijksvastgoedbedrijf naast huur ook veel kosten doorberekent die eigenlijk voor de eigenaar/verhuurder zijn. ”Onaanvaardbaar”, aldus de gemeente in het persbericht.

De mogelijkheid om het Missiehuis te gebruiken voor de opvang van statushouders wordt nog heroverwogen. De gemeente zegt een en ander te betreuren, met name omdat het draagvlak voor opvang onder de inwoners van Driehuis hoog is. Velen hadden zich aangemeld als vrijwilliger. ”Er wordt nog gesproken over hoe dit een vervolg kan krijgen voor andere statushouders in Velsen”, aldus de gemeente.