Waar staat het Jodendom voor?

Waar staat het Jodendom voor?

Op woensdag 11 mei a.s. om 20.00 uur is er een tweede bijeenkomst in een serie Santpoortse dorpsgesprekken over grote godsdiensten, die ook nog eens familie blijken te zijn: islam, jodendom en christendom. Deze bijeenkomsten vinden plaats in Bartje Boven, Hoofstraat 150 in Santpoort. De organisatie is in handen van Dorpskerk Dichtbij.

Na een lezing over de islam, is het nu de beurt aan het Jodendom. Dr. Alexander de Jong is de inleider. Hij zal zowel ingaan op de karakteristieken als de spirituele kant van het joodse leven. Die verbindt hij graag met andere geestelijke bewegingen. Hij is niet zomaar als indoloog afgestudeerd.

Alexander de Jong komt oorspronkelijk uit een joods-orthodox gezin. Zijn wens was ooit eens rabbi te worden. Hij studeerde talmoed en halacha aan Derech Etz Chaim Yeshiva in Jeruzalem. De lezing en het gesprek zijn vrij toegankelijk. Vrijwillige bijdrage na afloop.