Christen Unie plaatst ‘verbodsbord’

Christen Unie plaatst ‘verbodsbord’

Het bord kon niet blijven staan bij de Zuidersluis, maar vormde een symbolische aftrap voor de campagne om het probleem van ‘fijnstof’ aan te kaarten. Vanmiddag was ChristenUnie voorman Gert-Jan Segers er, samen met Statenlid Michel Klein, voor naar IJmuiden gekomen. Het werd een ludieke actie met een verkeersbord om aandacht te vragen voor de ‘fijnstofproblematiek’.

“Het betreft het bekende verbodsbord ‘Milieuzone’, met als onderbord een containerschip met een enorme rookpluim”, luidde de uitleg van het drietal politici. Het politieke statement achter de actie is: “Als het om uitstoot gaat, moet niet alleen gekeken worden naar de binnensteden van de grote steden. Ook de scheepvaart levert een belangrijk aandeel aan de fijnstof. Er zou meer gebruik van walstroom (schone stroom vanaf de wal) gemaakt moeten worden en er zouden schonere brandstoffen binnen een bepaalde afstand van de kust gebruikt moeten worden”.