Geen Beeckestijn Pop in 2016

Geen Beeckestijn Pop in 2016
Foto: Ewoud Koster

Beeckestijn Pop gaat dit jaar niet door. De organisatie van het Velsense festival heeft donderdag laten weten dat er geen 37e editie komt wegens financiële problemen. 

Het bestuur noemt het “onverantwoord” om dit jaar nog een editie te organiseren, omdat het vorig jaar met een groot verlies afsloot. De oorzaak van de slechte financiële situatie waar de organisatie nu in zit, is voor een deel nog steeds een nasleep van de plotselinge werkzaamheden aan de Rijksweg vorig jaar, waardoor het festival eigenlijk zo goed als niet bereikbaar was voor bezoekers van buiten af.

Daarnaast is de organisatie van mening dat het vergunningenbeleid van de gemeente, en de veiligheidsregio, te ondoorzichtig en onvoorspelbaar is geworden. Hierdoor komt de organisatie elk jaar weer voor verrassingen te staan en is het voor de organisatie erg lastig geworden om een evenement te organiseren waar zij volledig achterstaan.

Spijtig
“De afgelopen periode is erg moeilijk geweest voor de organisatie van Beeckestijnpop”, aldus de organisatie. “Mede door onvoldoende capaciteit binnen het bestuur is het helaas niet gelukt om met alle betrokken partijen de ontstane situatie na de vorige editie grondig te evalueren en een plan te maken hoe hier weer uit te komen.”

De organisatie heeft besloten een jaar over te slaan om iedereen de kans te geven zich te herpakken en hopelijk met een frisse blik te gaan werken aan een Beeckestijnpop 2.0 versie. “Gezien de omstandigheden leek dat de meest verstandige beslissing, hoe spijtig dit besluit ook is.”

Adempauze
Begin deze week heeft er nog overleg met de gemeente plaatsgevonden om de situatie te bespreken. Beide partijen waren het er over eens dat het niet verstandig was om nu nog een noodplan uit de kast te trekken. Beide partijen hebben ook het voornemen uitgesproken om op korte termijn te gaan werken aan het mogelijk maken van een nieuwe editie in 2017.

Na 36 edities komt er dus even een adempauze van het evenement. “Wat de toekomst gaat brengen weet niemand, maar laten we hopen dat dit prachtige evenement op misschien wel de mooiste locatie van Nederland behouden blijft voor de IJmond”, besluit het bestuur.