Geen Beeckestijn Pop in 2016

Beeckestijn Pop gaat dit jaar niet door. Het bestuur noemt het “onverantwoord” om dit jaar nog een editie van het evenement te organiseren, omdat het vorig jaar met een groot verlies afsloot.

De oorzaak van de slechte financiële situatie waar de organisatie nu in zit, is voor een deel nog steeds een nasleep van de plotselinge werkzaamheden aan de Rijksweg vorig jaar, waardoor het festival eigenlijk zo goed als niet bereikbaar was voor bezoekers van buiten af.

Daarnaast is de organisatie van mening dat het vergunningenbeleid van de gemeente, en de veiligheidsregio, te ondoorzichtig en onvoorspelbaar is geworden. Hierdoor komt de organisatie elk jaar weer voor verrassingen te staan en is het voor de organisatie erg lastig geworden om een evenement te organiseren waar zij volledig achterstaan.