Borrel Rabobank IJmond druk bezocht

Borrel Rabobank IJmond druk bezocht
Ron Pichel Fotografie

Bijna 200 verenigingsbestuurders hebben op dinsdag 29 maart 2016 de jaarlijkse Lenteborrel van Rabobank IJmond bijgewoond. Vanwege de Heliolympics, die dit najaar in heel Noord-Holland plaatsvinden en waarvan de Rabobank hoofdsponsor is, werd de bijeenkomst dit jaar gehouden in revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee..

De Lenteborrel was tevens het startsein van de inschrijving voor de Rabobank Fietsdag op zondag 5 juni. Tijdens dit sportieve evenement kunnen inwoners van de IJmond geld verdienen voor de clubkas. Er zijn dit jaar voor het eerst drie verschillende routes. Het Rondje IJmond is 50 kilometer lang en levert 15 euro per fietser op. Een rondje van 25 kilometer ten noorden of ten zuiden van het Noordzeekanaal brengt 10 euro per persoon in het laatje.

Ook diverse verenigingen uit Velsen doen mee. De voorlopige startlocaties in de gemeente zijn het Rabobank IJmond Stadion (Velsen-Zuid), restaurant Onder de Platanen (Zorgboerderij Zorgvrij, Velsen-Zuid) en korenmolen de Zandhaas (Santpoort).

Gerard Kemkers
Nadat HSV De Kampioen, Telstar Thuis in de Wijk en BHC Overbos in het zonnetje gezet vanwege hun bijzondere maatschappelijke initiatieven, betrad Gerard Kemkers het podium. Hij vertelde over zijn leven als topsporter en schaatscoach. “Plezier is belangrijker dan het absolute moeten presteren”, gaf Kemkers de aanwezigen mee. “Kijk altijd naar de mensen achter de sporter. Maak het mogelijk dat iemand kan groeien. Geef ook het kind dat de koprol niet kan maken de kans om het te leren.”

De oud-coach van Ireen Wüst en Sven Kramer sprak ook zijn waardering uit voor alle mensen die het verenigingsleven in Nederland mogelijk maken. “Het feit dat wij georganiseerd met veel vrijwilligers en opgeleide coaches sport aanbieden na schooltijd en in het weekend is vrij uniek in de wereld. Het is heel belangrijk dat kinderen uit een breed scala aan sporten kunnen kiezen, het liefst dicht bij huis. Dat moeten we koesteren, want topsport kan niet zonder amateursport. De politiek mag daar best meer geld voor beschikbaar stellen.”